FAQ.

Nedan finns svar på vanliga frågor om tjänsten.

Är Fysioterapeut online lika bra som ett vanligt besök hos en Fysioterapeut?

Ja, genom att du svarar på specifikt framtagna frågor samlar Fysioterapeuten in information om dina besvär. Via ett videosamtal kan sedan Fysioterapeuten ställa följdfrågor, sätta diagnos och ge förslag på behandling och rehabilitering precis som vid ett fysisk besök.

Behöver man inte på behandling på en klinik för att bli bra?

Huvudsyftet med all behandling är hjälp till självhjälp. Det innebär en guidning till att hjälpa dig själv att bli bra. De flesta behandlingarna och rehabiliteringen kan du utföra på egen hand för att du snabbt skall bli bra.

Vad kommer jag få svar på från din Fysioterapeut online?

Svaren du kommer få från din Fysioterapeut motsvarar svar som du får vid ett vanligt besök hos en Fysioterapeut. Det är ofta svar som:

  • Diagnos – Vilken struktur som är skadad eller som ger dig besvär
  • Information – Information om din skada och besvär, hur den vanligtvis skadas samt varför
  • Behandling – Hur denna skada behandlas och hur du kan behandla den själv
  • Rehabilitering – Vid behov får du rehabiliteringsövningar för dina besvär med tydliga instruktioner

Måste man inte träffa en Fysioterapeut fysiskt för att kunna få en diagnos?

Nej, diagnosen bedöms mest utefter vad du som patient berättar och kring de specifika frågor som din Fysioterapeut ställer. Fysiska tester är oftast inte nödvändiga för att ställa diagnosen.

Hur vet ni att det fungerar?

Fysioterapeut Online (tidigare Sjukgymnast online) har sedan 2016 utarbetats och utvecklats med hjälp av patienter som haft planerade besök på iKLINIKs mottagningar. De har fått svara på onlineformulär som anpassats för att kunna säkerställa onlinediagnos och tillförlitligheten har kontrollerats i efterföljande undersökning och diagnos på iKLINIKs mottagningar. Fysioterapeut online (Sjukgymnast online) har under 2017 haft över 5000 digitala besök med goda resultat.

Boka tid